Sigma Canon 60-600/4.5-6.3 (S) DG OS HSM Sport objektív

Sigma Canon 60-600/4.5-6.3 (S) DG OS HSM Sports objektív adatai:

Sigma objektív

Jellemzők

 • A világ első 10×-es nagyítású zoom objektívje 600 mm-es tele állással
 • Magas optikai minőség, ami kielégíti a professzionális fotósok legszigorúbb elvárásait is
 • Többféle anyag felhasználása a hordozhatóság és a tartosság érdekében
 • Rugalmas állíthatóság
 • SIGMA 600mm hiper-tele zoom objektív termékvonal alkalmazkodik a legkülönfélébb fotózási stílusokhoz

 

Az abszolút mindenes.
Könnyedén lefedi a teljes tele tartományt.

A világ első 10×-es nagyítású zoom objektívje 600 mm-es tele állással

A 60mm – 600mm tartományt lefedve, a 10× hipertele zoom objektív ugyanazt a magas képminőséget biztosítja, mint a SIGMA 150–600mm F5-6.3 DG OS HSM | Sports objektív. A 19 csoportba rendezett 25 lencsetag segítségével a teljes zoomtartományon azonos képminőség biztosítható. Ez az objektív Intelligent OS*1 (intelligens optikai képstabilizátor) rendszerrel rendelkezik, ami a legújabb algoritmusok felhasználásával akár 4 fényérték előnyt is képes biztosítani*2. A nagy sebességű AF a HSM (Hyper Sonic Motor) frissített algoritmusának köszönhetően segít elkapni a tökéletes pillanatot. Nagyfokú mobilitás, óriási zoomátfogás és kiemelkedő képminőség – A SIGMA 60–600mm F4.5-6.3 DG OS HSM | Sports egy olyan új objektív, ami egy szinttel az eddigi nagy zoomátfogású objektívek fölött áll.

*1 Mode 2 módban a téma mozgása a svenkelés lehetőségének elvesztése nélkül is elkapható a képstabilizátornak köszönhetően, ami a fényképezőgép vízszintes, függőleges és átlós mozgatásakor is használható, függetlenül az objektív pozíciójától.
*2 A CIPA útmutatások alapján (600 mm-es állásban teljes képkocka méretű szenzoron mérve)                                                       

A Sports sorozatú objektívjeink koncepciójának megtestesítőjeként ez az objektív kiemelkedő teljesítménnyel reagál a fotós igényeire az események rögzítésekor.

 

A fotográfiai alkotás és optikai csúcsteljesítmény mellett a SIGMA új Sports sorozatú objektívjeinek eseményfotós képességei lehetővé teszik a fotós elképzeléseinek precíz megvalósítását. A kompromisszummentes optikai teljesítmény és a fotográfiai kifejezőerő lehetővé teszi, hogy a távoli és gyorsan mozgó témákról a legnehezbb körülmények között is a legkiválóbb képek születhessenek. Teljes mértékig testreszabható, lehetővé teszi a fotós számára, hogy saját objektívet alkosson. Ideális választás egy sor téma fotózásához: madarakhoz, vadállatokhoz, repülőgépekhez, motorsportokhoz és akár portrékhoz is. A SIGMA exkluzív szoftvere különösen egyszerűvé teszi az objektív testreszabását.

Magas optikai minőség, ami kiszolgálja a fotósok legszigorúbb igényeit is

Ez az objektív hatékonyan alkalmaz három FLD (“F” Low Dispersion) üveg lencsetagot és egy SLD (Special Low Dispersion) üveg lencsetagot a hipertele állásban megjelenő nagyításos kromatikus aberráció korrekciójához. A teljes zoomtartományon belül nagy felbontást, és saroktól sarokig egységes teljesítményt nyújt. Ráadásul 200 mm-es gyújtótávolságon a SIGMA 60–600mm F4.5-6.3 DG OS HSM | Sports a kiemelkedő rajzolatának köszönhetően 1:3,3 nagyítású makró teleobjektívként is használható.

Sigma objektív

 

Többféle anyag használata biztosítja a hordozhatóságot és a tartósságot

Annak érdekében, hogy a 10× zoom átfogású objektívhez szükséges kényelmes fogást a kiemelkedő optikai minőség mellett elérjük, a SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM | Sports szerkezete többféle anyagot, például magnéziumot, szénszál erősítésű műanyagot (CFRP) *3 és hőstabil kompozit (TSC)

*4 anyagot tartalmaz. Ezeknek a minőségi anyagoknak a megfelelő helyeken való használata hatékonyan csökkenti az objektív teljes tömegét, növelve a hordozhatóságot és a tartósságot.
*3 Szénszál erősítésű műanyag (Carbon fiber reinforced plastic – CFRP), egy könnyű, de erős anyag, amit sok egyéb mellett repülőgépek külső és belső szerelvényeinél használnak.*4 Hőstabil kompozit (Thermally Stable Composite – TSC) az alumínium hőtágulásához hasonló karakterisztikájú anyag. Mivel a TSC-ből készült alkatrészek kevésbé változtatják a méretüket a hőingadozások során, ezek jellemzően jobban teljesítenek a különösen extrém körülmények között, segítve ezzel megtartani az objektív teljesítményét. A TSC emellett kimagasló rugalmasságot is biztosít. A 20% üveget tartalmazó polikarbonáthoz képest a TSC 70%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. A 30% üveget tartalmazó üveghez képest 25%-kal nagyobb rugalmasságot biztosít. (Összehasonlítás a SIGMA által gyártott komponensek között.)

Sigma objektív

Víz- és olajtszító réteg

 

Az első és hátsó lencsetagok víz- és olajlepergető bevonatot kaptak, ami a mostoha körülmények között megkönnyíti a víz letörlését, illetve megakadályozza, hogy az olajos vagy zsíros szennyeződések megtapadjanak a felületen. Ezzel egyidőben a külső lencsék karbantartása is könnyebbé válik.

Sigma objektív

Por és fröccsenő víz ellen védő felépítés

 

Ez az objektív nagyon hatékony por és fröccsenő víz ellen védő felépítéssel rendelkezik a bajonettnél, az élességállító gyűrűnél, a zoom gyűrűnél és a frontlencsénél, ami minden időjárásban lehetővé teszi a munkát.

 

Sigma objektív

Intelligens OS

 

Ez az objektív Intelligent OS*1 (intelligens optikai képstabilizátor) rendszert használ, ami akár 4 fényérték előnyt is jelenthet*2.

*1 vízszintesen, függőlegesen és átlósan — függetlenül az objektív pozíciójától.

*2 A CIPA útmutatások alapján (600 mm-es állásban teljes képkocka méretű szenzoron mérve)

 

Sigma objektív

Nagy sebességű AF

A HSM (Hyper Sonic Motor) gyors és csendes automatikus élességállítást biztosít.

 

A becsillanás és a szellemkép minimalizálására tervezve

Sigma Canon 60-600/4.5-6.3 (S) DG OS HSM Sports objektív tervezésének korai fázisától folyamatosan mértük a becsillanást és a szellemképet, hogy olyan optikai felépítést készíthessünk, ami ellenáll az olyan problémás megvilágításoknak is, mint amilyen például az ellenfény. A SIGMA Super Multi-Layer Coating bevonata csökkenti a becsillanásokat és a szellemkép képződést, segítve a fotóst az éles és kontrasztos képek elkészítésében akár ellenfény esetén is.

Sigma objektív

Nagy precizitású, erős réz bajonett

sárgaréz bajonett ötvözi a nagy precizitást az erős kialakítással. A kezelt felület és a megnövelt erősség hozzájárul az objektív kivételes tartósságához.

Sigma objektív

Lekerekített diafragma

9 lamellás lekerekített diafragma vonzó háttérelmosást biztosít az élességi síkon kívül eső területeken.

Sigma objektív

 

Specifikációk

 • Bajonett: Canon
 • Objektív felépítése: 25 lencsetag 19 csoportban
 • Látószög (35 mm): 39,6-4,1°
 • Rekesz lamelláinak száma: 9 (lekerekített diafragma)
 • Legszűkebb rekesz: F22-32
 • Legkisebb tárgytávolság: 60-260 cm
 • Legnagyobb nagyítási arány: 1:3,3 (200 mm)
 • Szűrőmenet mérete: ᴓ105 mm
 • Méretek (átmérő x hossz): ᴓ 120,4 mm × 268,9 mm
 • Tömeg: 2700 g